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授業情報/Class Information

科目一覧へ戻る 2022/12/02 現在

基本情報/Basic Information

開講科目名
/Course
生化学特論A
時間割コード
/Course Code
A221000007
ナンバリングコード
/Numbering Code
開講所属
/Course Offered by
農学生命科学研究科/
曜日コマ
/Day, Period
火 2
開講区分
/Semester offered
前期/first semester
単位数
/Credits
1.0
学年
/Year
1,2
主担当教員
/Main Instructor
坂元 君年/SAKAMOTO KIMITOSHI
科目区分
/Course Group
大学院(修士課程) 
教室
/Classroom
必修・選択
/Required/Elective
授業形式
/Class Format
メディア授業
/Media lecture

担当教員情報/Instructor Information

教員名
/Instructor
教員所属名
/Faculty/Department
坂元 君年/SAKAMOTO KIMITOSHI 農学生命科学部/
難易度(レベル)
/Level
Level5
対応するDP
/DP
DP3
授業としての具体的到達目標
/Concrete arrival target as the class
〇To memorize the single-letter amino acid code 
〇To understand basic procedures for protein research 
〇To understand the principles of general methods for protein purification
授業の概要
/Summary of the class
The principles of basic procedures and analytical techniques for protein research will be studied.
授業の内容予定
/Contents plan of the class
1:Structures of amino acids and proteins 
2:Methods and principles of protein determination
3:Methods and principles of protein purification
4:How to prepare protein sample for chromatography
5:Column chromatography (1) ion exchanger, gel filtration 
6:Column chromatography (2) HPLC 
7:Protein analysis for its chemical properties
8:Protein analysis for its physical properties
成績評価方法及び採点基準
/A scholastic evaluation method and marking standard
The quality of your presentation and your attitudes in class (50%)
The final report (50%)
予習及び復習等の内容
/Contents such as preparations for lessons and the review
Look for any relevant information about what you learned in class.
教材・教科書
/The teaching materials, textbook
Original prints prepared for the practice
参考文献
/bibliography
留意点・予備知識
/Point to keep in mind, back ground
Nothing Special
授業内容に関する質問・疑義等
/Question, doubt about class contents
Tuesday 16:00-17:00
Eメールアドレス・HPアドレス
/E-mail address, HP address
sakamok[at]hirosaki-u.ac.jp
replace [at] by @
学問分野1(主学問分野)
/Discipline 1
学問分野2(副学問分野)
/Discipline 2
学問分野3(副学問分野)
/Discipline 3
地域志向科目
/Local intention subject
授業形態・授業方法
/Class form, class method
科目ナンバー
/The subject number
メディア授業による著作物利用の有無について
/Whether or not copyrighted works are used in media classes
無/Nothing
その他
/Others
No. 回(日時)
/Time (date and time)
主題と位置付け(担当)
/Subjects and instructor's position
学習方法と内容
/Methods and contents
備考
/Notes
該当するデータはありません

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