シラバス参照

授業情報/Class Information

科目一覧へ戻る 2024/03/29 現在

基本情報/Basic Information

開講科目名
/Course
Content and English Integrated Learning -Cultural Studies-/Content and English Integrated Learning -Cultural Studies-
時間割コード
/Course Code
1241200031
ナンバリングコード
/Numbering Code
開講所属
/Course Offered by
教養教育科目/
曜日コマ
/Day, Period
水/Wed 4
開講区分
/Semester offered
前期/first semester
単位数
/Credits
2.0
学年
/Year
2,3,4
主担当教員
/Main Instructor
立田 夏子/TATSUTA NATSUKO
科目区分
/Course Group
教養教育科目 英語
教室
/Classroom
必修・選択
/Required/Elective
選択
授業形式
/Class Format
講義科目
メディア授業
/Media lecture

担当教員情報/Instructor Information

教員名
/Instructor
教員所属名
/Faculty/Department
立田 夏子/TATSUTA NATSUKO 教養教育開発実践センター/
難易度(レベル)
/Level
レベル3
対応するCP/DP
/CP/DP
CP・DP 2 解決していく力 CP・DP 3 学び続ける力
授業としての具体的到達目標
/Concrete arrival target as the class
○英語による活動を通して,指定された教科・科目やテーマについての知識を習得すること
○指定された教科・科目やテーマについて自分の見解を英語で表現することができるようになること
授業の概要
/Summary of the class
英語による活動を通して、指定された教科・科目やテーマについての知識を習得し、それについて自分の見解を英語で表現する能力を身につける。
授業の内容予定
/Contents plan of the class
Week 1: Introduction to the Class
Week 2: Section 1 The Evolution of Human Culture, Stories, and Symbols 1
Week 3: Section 1 The Evolution of Human Culture, Stories, and Symbols 2
Week 4: Section 1 The Evolution of Human Culture, Stories, and Symbols 3
Week 5: Section 1 Group Presentation
Week 6: Section 2 Understanding Culture 1
Week 7: Section 2 Understanding Culture 2
Week 8: Section 2 Understanding Culture 3
Week 9: Section 2 Group Presentation
Week 10: Section 3 Global and Hybrid Cultures 1
Week 11: Section 3 Global and Hybrid Cultures 2
Week 12: Section 3 Global and Hybrid Cultures 3
Week 13: Section 3 Group Presentation
Week 14: Review and Preparation for Final Project
Week 15: Final Project

*シラバス内容に変更がある場合は、必ず教員からメールや口頭でお知らせします。
成績評価方法及び採点基準
/A scholastic evaluation method and marking standard
1. Participation and Self-study (25%)
2. 3 group presentations related to a theme of that section (15%/each = 45%)
3. Final Project (30%)
上記を合算して,最終的な成績評価を行います。
予習及び復習等の内容
/Contents such as preparations for lessons and the review
Each week you will need to read the assigned material and watch the corresponding videos. In addition, you will be required to communicate with your group members in class. For each section, the group will prepare a presentation for the class and individually, each student will be required to complete self-study assignments. To complete the class, each student will also be required to complete the final project.
教材・教科書
/The teaching materials, textbook
For each section, the teacher provides a PDF file that includes the reading material for the course and links to the online videos.
参考文献
/bibliography
特になし
留意点・予備知識
/Point to keep in mind, back ground
Attendance, active participation, and self-study outside classroom are very important for language learning. Therefore, keep the following in mind:

1. Students are expected to attend every class. Students must attend 2/3 of all classes in order to pass.
2. Students should not be late to class.
3. Self-study time outside of class is expected to be twice the time spend in the classroom: 180 minutes of self-study for 90 minutes of class. Study systematically.
授業内容に関する質問・疑義等
/Question, doubt about class contents
総合教育棟2F B206-4
火曜日 10:30-12:00
木曜日 10:30-12:00
Eメールアドレス・HPアドレス
/E-mail address, HP address
tatsuta*hirosaki-u.ac.jp(*を@に置き換えてください。)
学問分野1(主学問分野)
/Discipline 1
A02:文学,言語学およびその関連分野
学問分野2(副学問分野)
/Discipline 2
該当なし
学問分野3(副学問分野)
/Discipline 3
該当なし
実務経験のある教員による授業科目について
/About the class subject by the teacher with the work experience
なし
地域志向科目
/Local intention subject
なし
授業形態・授業方法
/Class form, class method
対面による演習、グループ・ワーク (メディア授業に移行した場合は、Teamsで実施します。)
科目ナンバー
/The subject number
LA-3-2226-A02
メディア授業による著作物利用の有無について
/Whether or not copyrighted works are used in media classes
無/Nothing
その他
/Others
クラスは、1年次最終外部試験結果、もしくは直近の個人で受験した外部試験の自己申告点数に基づき、英語習熟度別に2クラス設定されます。履修を希望する場合は、事前に「履修希望調査表」の提出が必要になります。提出方法などについては、授業開始前に、掲示によりお知らせします。
No. 回(日時)
/Time (date and time)
主題と位置付け(担当)
/Subjects and instructor's position
学習方法と内容
/Methods and contents
備考
/Notes
該当するデータはありません

科目一覧へ戻る