科目一覧へ戻る | 2024/03/29 現在 |
開講科目名 /Course |
English for Global Communication/English for Global Communication |
---|---|
時間割コード /Course Code |
1242200007 |
ナンバリングコード /Numbering Code |
|
開講所属 /Course Offered by |
教養教育科目/ |
曜日コマ /Day, Period |
火/Tue 3 |
開講区分 /Semester offered |
後期/second semester |
単位数 /Credits |
2.0 |
学年 /Year |
2,3,4 |
主担当教員 /Main Instructor |
BIRDSELL BRIAN JO/BIRDSELL BRIAN JON |
科目区分 /Course Group |
教養教育科目 英語 |
教室 /Classroom |
|
必修・選択 /Required/Elective |
選択 |
授業形式 /Class Format |
|
メディア授業 /Media lecture |
- |
教員名 /Instructor |
教員所属名 /Faculty/Department |
---|---|
BIRDSELL BRIAN JO/BIRDSELL BRIAN JON | 教養教育開発実践センター/ |
難易度(レベル) /Level |
レベル3 |
---|---|
対応するCP/DP /CP/DP |
CP・DP 2 解決していく力 CP・DP 3 学び続ける力 |
授業としての具体的到達目標 /Concrete arrival target as the class |
1. 世界の多様な英語(Englishes)に触れ,身近な話題ついて英語でやり取りができるようになること 2. 身近な話題について英語で討論し,さまざまな意見を理解した上で自分の主張を述べることができるようになること |
授業の概要 /Summary of the class |
世界の多様な英語(Englishes)に触れ、身近な話題ついて英語でやり取りや討論をする能力を身につける。 |
授業の内容予定 /Contents plan of the class |
Week 1: Orientation Section 1: Introduction Week 2: Making introductions and get to know your classmates and teacher Week 3: HULEC CUP 1 (Get to know international students and introduce them) Week 4: Describe your favorite Japanese culture with your classmates Week 5: Preparation for HULEC CUP 2 Week 6: HULEC CUP 2 (Japanese culture workshop for international students) Week 7: HULEC CUP 3 (Culture workshop by international students) Section 2: Current issues in Japanese society Week 8: Discussion Week 9: Debate Section 3: Current issues in international relations Week 10: Discussion Week 11: Debate 1 Week 12: Debate 2 Week 13: Preparation for final paper Week 14: Review and final paper submission Week 15: Final paper presentation and wrap-up *シラバス内容に変更がある場合は、必ず教員からメールや口頭でお知らせします。* HULEC CUP (Hirosaki University Liberal Arts English Courses CUP) は、留学生と交流するイベントです。English for Global Communicationの他のクラスと合同で実施します。 |
成績評価方法及び採点基準 /A scholastic evaluation method and marking standard |
1. Participation (Section 1):30% 2. Discussion & Debate (Sections 2 and 3):15%/each = 30% 3. Final paper (500 words essay):20% 4. Final paper presentation (3 minutes):20% 上記を合算して,最終的な成績評価を行います。 |
予習及び復習等の内容 /Contents such as preparations for lessons and the review |
1. Section 1: HULEC CUP 1-3のトピックに関して、クラスメイトや留学生と英語でやり取りができるように準備をすること。 2. Section 2・3: 興味がある問題や話題について詳しく調査し、データやエヴィデンスを示しながらそのことについてクラスでDiscussionとDebateができるように準備すること。 3. Final paper・Final paper presentation: Section 2か3で取り上げたトピックうち、自分が興味があることについて、Debateでの自らが取った立場からエッセイにまとめ、それについてPresentationすること。 |
教材・教科書 /The teaching materials, textbook |
なし |
参考文献 /bibliography |
適宜、授業で説明します。 |
留意点・予備知識 /Point to keep in mind, back ground |
Attendance, active participation, and self-study outside classroom are very important for language learning. Therefore, keep the following in mind: 1. Students are expected to attend every class. Students must attend 2/3 of all classes in order to pass. 2. Students should not be late to class. 3. Self-study time outside of class is expected to be twice the time spend in the classroom: 180 minutes of self-study for 90 minutes of class. Study systematically. |
授業内容に関する質問・疑義等 /Question, doubt about class contents |
総合教育棟1F d西103 火曜日 16:30-17:30 木曜日 10:30-12:00 |
Eメールアドレス・HPアドレス /E-mail address, HP address |
Email: brian*hirosaki-u.ac.jp (*を@に置き換えてください) |
学問分野1(主学問分野) /Discipline 1 |
A02:文学,言語学およびその関連分野 |
学問分野2(副学問分野) /Discipline 2 |
該当なし |
学問分野3(副学問分野) /Discipline 3 |
該当なし |
実務経験のある教員による授業科目について /About the class subject by the teacher with the work experience |
なし |
地域志向科目 /Local intention subject |
なし |
授業形態・授業方法 /Class form, class method |
対面による演習、グループ・ワーク (メディア授業に移行した場合は、Teamsで実施します。 |
科目ナンバー /The subject number |
LA-3-2227-A02 |
メディア授業による著作物利用の有無について /Whether or not copyrighted works are used in media classes |
無/Nothing |
その他 /Others |
クラスは、1年次最終外部試験結果、もしくは直近の個人で受験した外部試験の自己申告点数に基づき、英語習熟度別に2クラス設定されます。履修を希望する場合は、事前に「履修希望調査表」の提出が必要になります。提出方法などについては、授業開始前に、掲示によりお知らせします。 |
No. | 回(日時) /Time (date and time) |
主題と位置付け(担当) /Subjects and instructor's position |
学習方法と内容 /Methods and contents |
備考 /Notes |
---|---|---|---|---|
該当するデータはありません |