科目一覧へ戻る | 2025/03/26 現在 |
開講科目名 /Course |
実践研究推進セミナー(分子生命科学コース)/Practical Study Seminars(Biochemistry and Molecular Biology Course) |
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時間割コード /Course Code |
A253000001 |
ナンバリングコード /Numbering Code |
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開講所属 /Course Offered by |
農学生命科学研究科/ |
曜日コマ /Day, Period |
金 4, 金 5 |
開講区分 /Semester offered |
後期/second semester |
単位数 /Credits |
1.0 |
学年 /Year |
1,2 |
主担当教員 /Main Instructor |
森田 英嗣/MORITA EIJI |
科目区分 /Course Group |
大学院(修士課程) |
教室 /Classroom |
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必修・選択 /Required/Elective |
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授業形式 /Class Format |
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メディア授業 /Media lecture |
- |
教員名 /Instructor |
教員所属名 /Faculty/Department |
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牛田 千里/USHIDA CHISATO | 農学生命科学部/ |
森田 英嗣/MORITA EIJI | 農学生命科学部/ |
難易度(レベル) /Level |
Level 5 |
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対応するDP /DP |
DP1, DP2, DP3 |
授業としての具体的到達目標 /Concrete arrival target as the class |
The main objective of this course is to understand the process of setting research projects, planning strategies, conducting research (experiments) in practical research, and determining the prospects of research outcomes. |
授業の概要 /Summary of the class |
Focusing on the specialized field of the instructor in charge of the course, we will discuss and explain specific research examples, including recent topics. |
授業の内容予定 /Contents plan of the class |
1. Introduction (Course Leader) 2. Studies on the structure and function of ncRNA and its mechanisms of action (Ushida) 3. Studies on bacterial ribosomes (Kurita) 4. Application of microbial functions for sustainable biomaterials production (Sonoki) 5. Recent topics on cancer and immunity (Hatakeyama) 6. Functions of microbial aromatic compound metabolism and their utilization (Higuchi) 7. Considering research that benefits society: examining practical examples of enzyme research (Hamada) 8. Trends in Life Science using amphibians (Yokoyama) |
成績評価方法及び採点基準 /A scholastic evaluation method and marking standard |
Your grade will be determined based on your attitude toward the course, attendance (participation in class), and reports, etc. (100%). |
予習及び復習等の内容 /Contents such as preparations for lessons and the review |
Please follow the instructions provided by the instructors. |
教材・教科書 /The teaching materials, textbook |
Please follow the instructions provided by the instructors. |
参考文献 /bibliography |
Please follow the instructions provided by the instructors. |
留意点・予備知識 /Point to keep in mind, back ground |
Please follow the instructions provided by the instructors. |
授業内容に関する質問・疑義等 /Question, doubt about class contents |
Please check with the instructors during their office hours. |
Eメールアドレス・HPアドレス /E-mail address, HP address |
Please check the e-mail address of each instructor. |
学問分野1(主学問分野) /Discipline 1 |
Z95:学際・新領域 |
学問分野2(副学問分野) /Discipline 2 |
該当なし |
学問分野3(副学問分野) /Discipline 3 |
該当なし |
地域志向科目 /Local intention subject |
なし |
授業形態・授業方法 /Class form, class method |
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科目ナンバー /The subject number |
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メディア授業による著作物利用の有無について /Whether or not copyrighted works are used in media classes |
有/Yes |
その他 /Others |
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対応する汎用的スキル1 /Transferable Skill1 |
無 |
対応する汎用的スキル2 /Transferable Skill2 |
有 |
対応する汎用的スキル3 /Transferable Skill3 |
無 |
対応する汎用的スキル4 /Transferable Skill4 |
無 |
対応する汎用的スキル5 /Transferable Skill5 |
有 |
No. | 回(日時) /Time (date and time) |
主題と位置付け(担当) /Subjects and instructor's position |
学習方法と内容 /Methods and contents |
備考 /Notes |
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該当するデータはありません |