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授業情報/Class Information

科目一覧へ戻る 2025/03/26 現在

基本情報/Basic Information

開講科目名
/Course
応用微生物学特論Ⅱ/Applied Microbiology Ⅱ
時間割コード
/Course Code
A254000003
ナンバリングコード
/Numbering Code
開講所属
/Course Offered by
農学生命科学研究科/
曜日コマ
/Day, Period
金 2
開講区分
/Semester offered
後期/second semester
単位数
/Credits
1.0
学年
/Year
1,2
主担当教員
/Main Instructor
園木 和典/SONOKI TOMONORI
科目区分
/Course Group
大学院(修士課程) 
教室
/Classroom
必修・選択
/Required/Elective
授業形式
/Class Format
メディア授業
/Media lecture

担当教員情報/Instructor Information

教員名
/Instructor
教員所属名
/Faculty/Department
園木 和典/SONOKI TOMONORI 農学生命科学部/
難易度(レベル)
/Level
Level 5
対応するDP
/DP
DP2, DP3
授業としての具体的到達目標
/Concrete arrival target as the class
〇 Comprehension of the properties of microorganisms useful in biochemicals production from non-edible biomass.
〇 Comprehension of the difference between traditional application of microbial function and white biotechnology.
授業の概要
/Summary of the class
The characteristics of microorganisms such as Escherichia coli and yeast, that have been widely used in industry and metabolic engineering of them will be explained.
Discuss and deepen understanding of metabolic engineering for improving biochemicals productivity through introducing examples.
授業の内容予定
/Contents plan of the class
Dec.  3: Characteristics of industrial microorganisms -1
Dec. 12: Characteristics of industrial microorganisms -2
Dec. 19: Characteristics of industrial microorganisms -3
Dec. 26: Research in Biofuels and Biochemicals production -1
Jan.   9: Research in Biofuels and Biochemicals production -2
Jan. 23: Research in Biofuels and Biochemicals production -3
Jan. 30: General discussion on recent topics
Feb.  6: Summary and assignment
成績評価方法及び採点基準
/A scholastic evaluation method and marking standard
Evaluation is based on the report on assignments (100%).
予習及び復習等の内容
/Contents such as preparations for lessons and the review
Review the previous contents before you attend the next class
教材・教科書
/The teaching materials, textbook
Not designated.
参考文献
/bibliography
Not designated.
留意点・予備知識
/Point to keep in mind, back ground
Curiosity in applied microbiology is required.
授業内容に関する質問・疑義等
/Question, doubt about class contents
A: Mon 8:30-9:00
B: Make an appointment by email in advance
Eメールアドレス・HPアドレス
/E-mail address, HP address
sonoki[a]hirosaki-u.ac.jp

Replace [a] with@
学問分野1(主学問分野)
/Discipline 1
F38:農芸化学およびその関連分野
学問分野2(副学問分野)
/Discipline 2
学問分野3(副学問分野)
/Discipline 3
地域志向科目
/Local intention subject
授業形態・授業方法
/Class form, class method
Writing on a blackboard and giving handouts, if required.
科目ナンバー
/The subject number
メディア授業による著作物利用の有無について
/Whether or not copyrighted works are used in media classes
有/Yes
その他
/Others
対応する汎用的スキル1
/Transferable Skill1
対応する汎用的スキル2
/Transferable Skill2
対応する汎用的スキル3
/Transferable Skill3
対応する汎用的スキル4
/Transferable Skill4
対応する汎用的スキル5
/Transferable Skill5
No. 回(日時)
/Time (date and time)
主題と位置付け(担当)
/Subjects and instructor's position
学習方法と内容
/Methods and contents
備考
/Notes
該当するデータはありません

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